fbpx

Παύλος Χρηστίδης: Δεν είναι ικανός ούτε ο ένας να κυβερνά, ούτε ο άλλος να είναι αξιωματική αντιπολίτευση

Στην ραδιοφωνική εκπομπή των Μ. Νιφλή- Α. Παυλόπουλος στο Realfm978 φιλοξενήθηκε ο Παύλος Χρηστίδης.

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει ανέφερε:

‘’Η πρόταση δυσπιστίας είναι μία συνταγματική διαδικασία, η οποία οδηγεί σε ένα βασικό συμπέρασμα:

Ότι αυτή η κυβέρνηση πιθανώς να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Το αποτέλεσμα θα δείξει.

Είναι αυτονόητο για εμάς ως ΚΙΝΑΛ ότι η ΝΔ δεν χρήζει της εμπιστοσύνης μας, αλλά ούτε και αυτής του ελληνικού λαού πια. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά και απ’τη δυσφορία του κόσμου.

Αυτό μας οδήγησε και στην υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας. Οι εκλογές όμως δεν συνδέονται άμεσα με αυτή τη διαδικασία.

Αδιαμφισβήτητα σήμερα η Νέα Δημοκρατία νιώθει πίεση όσο ποτέ άλλοτε, καθώς απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση μιας σειράς κρίσεων που εμφανίστηκαν έως σήμερα, ό,τι είδους και αν ήταν αυτές, ενώ απ’την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνολικό αδιέξοδο και ξεφουσκώνει την τελευταία τριετία.

Όλα αυτά αρχίζουν να είναι  κόσμο πια.

Η θέση μας είναι απολύτως ξεκάθαρη: εμείς δεν δίνουμε εμπιστοσύνη στον κύριο Μητσοτάκη και τραβάμε και μία διαχωριστική γραμμή από τα μικροκομματικά παιχνίδια του κυρίου Τσίπρα.Θα την αποκαλούσα  πρόταση δυσπιστίας και προς τους δύο. Δεν είναι ικανός ούτε ο ένας να κυβερνά, ούτε ο άλλος να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. ‘’

Στην ερώτηση του εάν το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ξανά στη θέση του ισορροπιστή μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων τόνισε πώς:

‘’Η αυτόνομη πορεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι πολίτες ψάχνουν κάτι νέο και κάτι διαφορετικό και αυτό θα είμαστε εμείς με πολλή δουλειά, με συνέπεια, με σοβαρότητα, με προτάσεις.

Επομένως δεν μας αφορά μία συζήτηση ετεροπροσδιορισμού.’’

Όσον αφορά τα κίνητρα της πρότασης μομφής και το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε τώρα να κάνει μια τέτοια κίνηση ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως:

‘’Ο κύριος Τσίπρας είναι πολύ πιεσμένος, διότι δύο χρόνια μετά, δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα από το χαμένο του έδαφος.

Ο κόσμος δεν ζει στο 2012, σε μια περίοδο τυφλού μίσους με ‘’Πολακισμούς’’ οι οποίοι περνούν τα όρια. Χρειάζεται μία σοβαρή πρόταση και η δικιά μας παράταξη έχει ταυτόχρονα και τα πρόσωπα και την εμπειρία να διαμορφώσει λύσεις.

Οφείλω να αναφέρω ότι ειδικά για την περίπτωση της πολιτικής προστασίας καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση  έναν χρόνο πριν, την οποία έχει επεξεργαστεί ο κ. Καρκατσούλης, με μία μεγάλη ομάδα ειδικών τεχνοκρατών για την ενίσχυση της πυροσβεστικής ,τον τρόπο με τον οποίο οι αρμοδιότητες κράτους και αυτοδιοίκησης θα διαχωρίζονταν. Την είχε παρουσιάσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Καμίνης. Πού βρίσκεται σήμερα? Στο συρτάρι, ενώ θα είχε λύσει πολλά από όσα συζητάμε σήμερα, αλλά η Κυβέρνηση απορρίπτει όχι μόνο το διάλογο με την αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και τις έτοιμες προτάσεις.’’