«Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε τονίσει ότι είμαστε θετικοί σε πρωτοβουλίες οι οποίες θα γίνουν με θεσμικό τρόπο μέσα στη Βουλή. Δεν υπάρχει συζήτηση μέσω προξενητών, σε κλειστά δωμάτια, που να αφορά λίγους και εκλεκτούς», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.
Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών σημείωσε την ανάγκη να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και ένα πεδίο συναινέσεων ειδικά για τα μεγάλα ζητήματα. Όπως είπε ο Π. Χρηστίδης «τόσο στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών, η κοινωνία απαιτεί από το κόμματα της αντιπολίτευσης να ρίξουν άπλετο φως, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία δεν προτίθεται να το πράξει».
Όπως υπογράμμισε, ειδικά σε ότι αφορά στην τραγωδία των Τεμπών, είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών όλων όσοι χειρίστηκαν το θέμα της τηλεδιοίκησης, της σύμβασης 711 καθώς και να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν σε συνεχείς αναβολές την υλοποίηση του έργου, γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία των Τεμπών.
Όσο για την υπόθεση των υποκλοπών, επισήμανε: «Πρόκειται για ένα πλήγμα για τη δημοκρατία μας, με διεθνή αντίκτυπο καθώς δείχνει ότι στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, υπήρχε ένα παράκεντρο το οποίο παρακολουθούσε πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους με στόχο να μπορεί να ελέγχει τα πολιτικά δεδομένα της πατρίδας μας».
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, τόνισε: «Αυτή η συζήτηση αφορά κυρίως το εσωτερικό της ΝΔ. Θυμάμαι τον Κώστα Καραμανλή να περιγράφει τον Σημίτη ως αρχιερέα της διαπλοκής και τη ΝΔ να υπόσχεται Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές. Το γεγονός της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δείχνει ότι αποδέχεται τον Κώστα Σημίτη ως τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, της σύγκλισης με την Ευρώπη, της ανάπτυξης, της δημιουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών. Το βασικό είναι να δούμε αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει μια σειρά εκείνων των πολιτικών ή έστω να σεβαστεί αυτό που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ ως παρακαταθήκη».