fbpx

Η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις, όχι από ριάλιτι πολιτικής

«Η χώρα δεν μπορεί να παρακολουθεί ένα ριάλιτι πολιτικής να εξελίσσεται, όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα. Έχει ανάγκη από λύσεις», τόνισε, μιλώντας στο Πρακτορείο fm 104,9 και τον Νίκο Γιώτη ο Παύλος Χρηστίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

«Όλο αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να ασχολούμαστε με τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την ακρίβεια για τη στάση την οποία κράτησε στο Μεσανατολικό, για τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν καθημερινά με θέματα όπως είναι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, η ασφάλεια των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  επιδιώκει πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή για θέματα Παιδείας,  Υγείας, καθώς επίσης και για το δυστύχημα των Τεμπών,  για το οποίο αναμένεται να ανοίξει η κουβέντα ξανά με την πρόταση την οποία έχει καταθέσει για προανακριτική επιτροπή.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά στις δημοσκοπήσεις, καθώς επανέρχεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αντέξει τα πολύ δύσκολα. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αυτά τα οποία λέγαμε δέκα χρόνια τώρα ήταν πολύ σοβαρά, εδραιωμένα στη λογική πράγματα. Έχουμε κάνει έναν πολύ γενναίο απολογισμό, έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη ανανέωση, έχουμε βγάλει μπροστά τις ιδέες μας και τις αξίες μας και με βάση αυτές θα διεκδικήσουμε στις ευρωεκλογές και φυσικά στη συνέχεια στις επόμενες εθνικές εκλογές όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Και προφανώς αυτό το μεγάλο ποσοστό είναι κάτι το οποίο δεν το κάνουμε για να πανηγυρίσουμε εμείς ως οπαδοί ενός κόμματος, αλλά το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι προτάσεις μας είναι προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας».

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Όποιος έχει πάει μια φορά στη ζωή του στα σούπερ μάρκετ, γνωρίζει ότι απέτυχε το καλάθι του νοικοκυριού. Απέτυχαν τα pass. Απέτυχαν όλες εκείνες οι πολιτικές για τις οποίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές πανηγύριζε. Τι δεν έχει αποτύχει; Δεν έχει αποτύχει η αισχροκέρδεια, δεν έχει αποτύχει η διαρκής αύξηση των τιμών, δεν έχει αποτύχει η μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Απέναντι σε όλο αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, πολύ καιρό τώρα, ενάμιση χρόνο, έχει προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη της πρώτης ανάγκης. Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε η μείωση αυτή να εμφανιστεί στην τσέπη των πολιτών την επόμενη μέρα».

Ακόμη, επέκρινε την κυβέρνηση για την οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματικών και την αποτυχία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. «Πρόκειται για ταξική και τoξική πολιτική, η οποία χτυπά τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχουν τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε.

Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Παύλου Χρηστίδη με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα Κέντρα Υγείας Καλλιθέας και Ηλιούπολης, χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική, παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού». «Η φυγή νέων γιατρών στο εξωτερικό διαλύει το ΕΣΥ και οδηγεί τον μέσο Έλληνα να απευθύνεται στις ιδιωτικές μονάδες υγείας. Αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Όποιος έχει λεφτά θα μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό. Όποιος δεν έχει λεφτά θα αρρωσταίνει αβοήθητος να βοηθήσει τον εαυτό του ή τους κοντινούς του ανθρώπους. Συνθήκες ακραίας ανισότητας», δήλωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Εγγραφήκατε στο Newsletter!

Υπήρξε κάποιο ζήτημα...

Παύλος Χρηστίδης will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.