fbpx

Η κυβέρνηση απέτυχε και ο ελληνικός λαός φοβάται – Άρθρο στην Απογευματινή της Κυριακής

Άρθρο του Παύλου Χρηστίδη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Απογευματινή της Κυριακής

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και ο ελληνικός λαός φοβάται. Η ΝΔ θέλοντας να κρύψει την ανικανότητά της διαχειρίζεται τη μιζέρια και ταυτόχρονα διχάζει σε κάθε ευκαιρία τον ελληνικό λαό.
Ο ελληνικός λαός από την άλλη έχοντας υπομείνει τα πάνδεινα σε διαδοχικές κρίσεις, αμφιβάλλει ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Αυτή η αμφιβολία όμως είναι μάταια.

Τώρα, είναι η ώρα να ανακτήσουμε την πατριωτική μας αυτοπεποίθηση, να βάλουμε κάτω την πραγματικότητα και να αλλάξουμε όλα όσα χρειάζεται για να φέρουμε ασφάλεια, να δημιουργήσουμε ευμάρεια, να κινητοποιηθούμε για να ελέγξουμε το μέλλον.

Η χώρα τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται. Χάνει πληθυσμό, ερημώνεται η επαρχία, χάνεται πλούτος. Τώρα όμως είναι και η ευκαιρία να αλλάξουμε κατεύθυνση και να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να συντονίσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου, να φέρει και πάλι την κοινωνία στο προσκήνιο, να οργανώσει την παραγωγική ανασυγκρότηση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική – κοινωνική συμφωνία που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα έχει άμεσα αποτελέσματα σε κάθε γειτονιά, ξεκινώντας από τον δημόσιο χώρο, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο νοσοκομείο. Χρειαζόμαστε τη νέα συλλογική προσπάθεια κοινωνικής απελευθέρωσης που θα δίνει αξιοπρέπεια σε κάθε Έλληνα. Πρώτα από όλα όμως έχουμε ανάγκη να μεγαλώσει η χώρα και στην περιφέρεια.

Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να συμφωνήσουμε τη νέα παραγωγική συγκρότηση της Ελλάδας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, ένα νέο καταμερισμό της οικονομίας που θα διασφαλίζει αυτάρκεια, εξωστρέφεια, ανεξαρτησία για τη χώρα.

Χρειαζόμαστε τη νέα ισορροπία στη ζωή μας που χάνεται στη διαρκή και παράλογα νόμιμη επέκταση του χρόνου εργασίας. Είναι τραγικό να χρειάζονται δύο δουλειές για να ζήσει ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο αστυνομικός, ο μισθωτός ή να εργάζεται ο συνταξιούχος. Η αποτυχία του κράτους και της οικονομίας εκεί ακριβώς καταγράφεται.

Η Ελλάδα, μπορεί να γίνει το σημείο εκκίνησης και για την επιστροφή της λογικής και της ευδαιμονίας στην Ευρώπη συνολικά. Με όπλο τον πολιτισμό, τις δημοκρατικές αξίες και με στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας, θα συναντηθούμε με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς και θα καταστήσουμε τα κοινωνικά συμφέροντα θεμέλιο της πολιτικής ώστε να έρθει και πάλι η πρόοδος.

Στις 9 Ιουνίου είναι βέβαιο ότι όλοι θα αντιληφθούν την αναγκαιότητα διαμόρφωσης της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με πρωταγωνιστές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη και τους φίλους του αυθεντικού κινήματος του λαού, θα οργανωθεί σε όλη τη χώρα η κοινωνία, θα αναλυθεί σε όλες της τις διαστάσεις η νέα κοινωνική συμφωνία και θα αποκτήσει καθαρό βηματισμό και ισχυρή φωνή για μια ακόμη φορά το Κίνημα.

Ο ελληνικός λαός θα έρθει και πάλι στην εξουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό είναι το στοίχημα και είμαι βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε.