fbpx

Η ΝΔ εμπαίζει τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- Κανάλι 1 Πειραιά

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Κανάλι 1 Πειραιά και τον Νίκο Μπαρδούνια.

«Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κάνει γραφείο τους το σπίτι τους και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση δια του κυρίου Χατζηδάκη και τους χαρακτηρίζει ως φοροφυγάδες και κλέφτες. Έρχεται μια σειρά υπουργών αυτής της κυβέρνησης και κουνάει το δάχτυλό της με απόλυτη αλαζονεία μιλώντας για ντελιβεράδες, σε ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους Μητσοτάκης το ’16 τους χαρακτήριζε ως έντιμους και τους υπερασπιζόταν έναντι του νόμου Κατρούγκαλου», πρόσθεσε.

Ο Π. Χρηστίδης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα συντονισμένο πλαίσιο ελέγχου της φοροδιαφυγής και όχι «να μπαίνουν στην ίδια μοίρα όσοι έχουν φοροδιαφύγει και όσοι πραγματικά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Επίσης, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα τα τελευταία 13 χρόνια έκανε πολιτικές με τις οποίες οι πολίτες θωράκισαν τις περιουσίες, τους, την πρώτη κατοικία, τα χωράφια τους. «Είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο και με βάση τους δανειστές αλλά και με βάση όλες τις ενώσεις καταναλωτών, δανειοληπτών και λοιπά, έκανε τον νόμο 3869/2010. Αυτόν που έμεινε στην ιστορία ως νόμος Κατσέλη και στο τέλος είναι ο μοναδικός νόμος, ο οποίος φαίνεται και αποδεικνύεται να υπερασπίστηκε αυτό το οποίο σήμερα τόσο πολύ έχουμε ανάγκη: απέναντι στους servicers και τα funds, την πρώτη κατοικία, την περιουσία των ανθρώπων αυτών που το έχουν ανάγκη», είπε.

Σχετικά με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος και τα «κόκκινα δάνεια»

«Η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των συγκεκριμένων funds και των servicers που αυτή τη στιγμή, με τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οδηγούν στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Εδώ πέρα Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Οι ίδιοι οι οποίοι διαχειρίζονται τα πολύ μεγάλα funds και παίρνουν από τον κόσμο τις περιουσίες τους, επενδύουν σε αυτές τις περιουσίες και κερδίζουν δύο και τρεις και τέσσερις φορές. Εχουν κέρδος μέχρι και 500% από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται».

Για την ακρίβεια

«Επί της ουσίας, η κυβέρνηση με την τακτική της νομιμοποιεί την αισχροκέρδεια λέγοντας ότι “εσύ μπορείς να βγάλεις 12 και 13 εκατομμύρια παραπάνω λεφτά και εγώ θα σου πάρω μόλις το ένα”».

«Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της ακρίβειας ήταν στην Ελλάδα υπαρκτό πριν την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είχαμε αύξηση στο ρεύμα και δεν είναι τόσο μακριά, όταν έβγαιναν οι αρμόδιοι υπουργοί και έλεγαν ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε τους λέβητες φυσικού αερίου με λέβητες πετρελαίου. Είναι μόλις τρία χρόνια πίσω. Λοιπόν, μετά από όλες αυτές τις παρωδίες, η ακρίβεια είναι εδώ. Ούτε το καλάθι του νοικοκυριού λειτούργησε, ούτε τα pass λειτούργησαν, ούτε μια σειρά πολιτικών επιλογών, όπως πώς αυτά τα 900 προϊόντα, τα οποία η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει σε μια ειδική κατηγορία, έχουν λειτουργήσει. Μοναδική λύση για όλα αυτά είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, κάτι το οποίο θα αναγκάσει τις λαϊκές αγορές και τα σουπερμάρκετ να μειώσουν την τιμή των προϊόντων αυτόματα. Και όποιος δεν το κάνει να έχει συνέπειες. Αυτή είναι μια πολιτική επιλογή η οποία δεν ανατροφοδοτεί την κρίση και αυτό είναι και μια λειτουργική πολιτική επιλογή, η οποία έχει λειτουργήσει στις χώρες και της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και άλλες χώρες, το έχει υιοθετήσει πολύ πρόσφατα και η Κύπρος, η οποία δεν έχει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, έχει μια θα λέγαμε συντηρητική κυβέρνηση. Αρνείται να το κάνει κύριος Μητσοτάκης γιατί -και πάλι- δεν θέλει να αποδειχθεί ότι έχει κάνει λάθος. Την ίδια ώρα όμως εμείς το πληρώνουμε αυτό το λάθος. Πάρα πολύ ακριβά».

Σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

«Κάθε ευρώ που “πέφτει” στην πραγματική οικονομία είναι σημαντικό. Από κει και πέρα, όμως, δεν είμαι από εκείνους που βλέπουν την κανονικότητα να έχει επιστρέψει. Δεν είμαι από εκείνους που βλέπουν τα χρήματα του Υπερταμείου να έχουν πάει προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες. Ίσα-ίσα βλέπω ακριβώς το αντίθετο. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε το κόστος ζωής, το οποίο έχει αυξηθεί πάρα πολύ, τις τιμές των ενοικίων που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και φυσικά τη μείωση της ποιότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αναφορικά με έγγραφο της ΕΥΠ προς κυβερνητικά στελέχη, όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν προβλήματα με δύο γνωστές εφαρμογές επικοινωνίας

«Επιβεβαιώνει πλήρως όλα αυτά τα οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό λέμε: ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα ασφαλείας στις επικοινωνίες, οι οποίες είναι κατοχυρωμένες συνταγματικά, ότι η χώρα μας παραπέμπει σε μία μπανανία στην οποία ούτε τα τηλέφωνα των υπουργών και των γενικών γραμματέων και των κυβερνητικών στελεχών δεν είναι ασφαλή και ότι όλο αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μια ανοιχτή κουβέντα, η οποία περιλαμβάνει δύο πράγματα. Πρώτον, τι κάνει η EYΠ για να προστατεύσει όλους εκείνους που πρέπει να έχουν ασφαλή επικοινωνία. Και δεύτερον, εάν υπάρχουν κάποια παράνομα λογισμικά που είναι προφανές ότι υπάρχουν, τα είδαμε στην ιστορία του Predator, τα οποία ικανοποιούν αλλότρια συμφέροντα. Και στα δύο αυτά ζητήματα ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει. Θυμίζω ότι έγινε εξεταστική επιτροπή η οποία δεν κατέληξε πουθενά με ευθύνη της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας και για την οποία δεν έχουμε μάθει τίποτα ούτε για το Predator, ούτε για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ούτε που είναι σήμερα ο κ. Κοντολέων».

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή