fbpx

Κλειστές πόρτες σε εκείνους που πλήγωσαν την παράταξη – Συνέντευξη

Ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην εφημερίδα «Καρφίτσα» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στην κυβέρνηση για υποκλοπές και Τέμπη και κατέθεσε προτάσεις για ακρίβεια και Υγεία.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στην «Καρφίτσα»

 

1) Πόσο επηρεάζουν το ΠΑΣΟΚ, οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι στάση εκτιμάτε ότι πρέπει να κρατήσετε απέναντι στα στελέχη που είναι σήμερα «άστεγα»;

Προφανώς οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζουν όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι κυρίως εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά αναδεικνύουν το πώς δομήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του 35%. Κυρίως όμως, δείχνει ότι ακόμα και στελέχη με μακρά ιστορία στην Αριστερά προτιμούν τους τηλεοπτικούς δέκτες από την Κεντρική Επιτροπή για να βγάλουν τις διαφωνίες τους.
Η προτεραιότητά μας είναι να έρθουμε κοντά στους πολίτες, αρθρώνοντας καθαρό, προοδευτικό λόγο, γιατί αυτό είναι που λείπει από τη σημερινή πολιτική σκηνή και αυτό είναι που έχει ανάγκη η κοινωνία να ακούσει.
Έχουμε κλειστές πόρτες σε εκείνους που πλήγωσαν την παράταξη με τη συμπεριφορά τους και τα λόγια τους και βρέθηκαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε, όμως, ανοιχτές πόρτες σε όλους τους πολίτες που ψάχνουν μια νέα επιλογή που δίνει ελπίδα και λύσεις.

2) Τι πρέπει να κάνει το κόμμα σας για να επιστρέψει σε ποσοστά κόμματος εξουσίας;

Πολλή δουλειά, γρήγορα αντανακλαστικά, τεκμηριωμένες προτάσεις, καθημερινή επαφή με τους πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τα τελευταία χρόνια μία σταθερά ανοδική πορεία. Και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ποσοστιαίο. Το ζήτημα είναι να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στους πολίτες, με σίγουρα βήματα, χωρίς μεγαλοστομίες, για να αντιληφθούν ότι στο πολιτικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία τεκμηριωμένη, ψύχραιμη, ουσιαστική αντιπολίτευση, μία σοβαρή πρόταση πολιτικής απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή την πρόταση θα κάνουμε πλειοψηφική.

3) Κατηγορηθήκατε από τον Πρωθυπουργό ότι αναμοχλεύετε διαρκώς το θέμα των υποκλοπών αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών. Πώς απαντάτε στο επιχείρημα ότι οι εκλογές έκριναν πολιτικά τις δύο υποθέσεις;

Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει το όνομα της σε νέα αλαζονεία.
Είναι γνωστή πλέον η συνταγή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αντιμετωπίζει οτιδήποτε τον “ξεβολεύει”: υπεροψία και το “συγχωροχάρτι” του 41%. Τόσο στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών, πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Όχι γιατί μας βολεύει, αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Γιατί δεν γίνεται να καταστρατηγείται το Κράτος Δικαίου με τις ευλογίες της κυβέρνησης και να μένουμε σιωπηλοί. Γιατί δεν γίνεται να αποδομείται με τραγικό τρόπο το επιτελικό κράτος, δεν γίνεται να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές και να ασχολούμαστε με το αν κρίθηκαν πολιτικά τα όποια λάθη. Στις οικογένειες των θυμάτων τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης; Δεν το ψάχνουμε γιατί πήραμε 41%;

4) Ο Νοέμβριος έχει μπει με κρύο στην Βόρεια Ελλάδα και μαζί του και οι ανάγκες θέρμανσης. Σε συνδυασμό με την τρομακτική ακρίβεια ακόμα ένας χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Τι προτείνετε στο ΠΑΣΟΚ;

Ο πληθωρισμός προοικονομεί έναν δύσκολο χειμώνα, λόγω της ενεργειακής ανασφάλειας και γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να είναι θεατής της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά και αφήνοντας χωρίς το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Εχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις, θα επαναλάβω δυο:
εδώ και τώρα πρέπει να μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια να βρει την πραγματική φοροδιαφυγή με τη διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

5) Επισκεφτήκατε πρόσφατα μονάδες Υγείας. Ποια είναι τα προβλήματα που παρατηρείτε και τι έχει αλλάξει από την εποχή του covid;

Το ΕΣΥ είναι ο μεγάλος ασθενής της πατρίδας μας. Και είναι ντροπή. Είναι αδιανόητο να μην έχει πρόσβαση κάποιος σε βασικές υπηρεσίες υγείας.
Επισκεφθήκαμε με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και είχαμε την δυνατότητα, να δούμε επί τόπου όσα απασχολούν γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και διοικητικό προσωπικό. Είναι φανερές οι ελλείψεις σε προσωπικό και φανερή η κόπωση των εργαζόμενων που ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού έδωσαν τη “μητέρα των μαχών” για να κρατήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο. Έχουμε καταθέσει μια δέσμη 8 προτάσεων για άμεση επίλυση των θεμάτων, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει γιατί θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Καρφίτσα, 18 Νοεμβρίου 2023

 

 

Εγγραφήκατε στο Newsletter!

Υπήρξε κάποιο ζήτημα...

Παύλος Χρηστίδης will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.