fbpx

Οι πολιτικοί γάμοι με ηγεσίες μάς αφήνουν παγερά αδιάφορους – Συνέντευξη στην «Political»

Οι πολιτικοί γάμοι με ηγεσίες μάς αφήνουν παγερά αδιάφορους, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Αντωνόπουλο και την εφημερίδα Political. Ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πήρε θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τα ενδεχόμενα πολιτικών συνεργασιών, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα είναι ανοικτό σε θεσμικές πρωτοβουλίες μέσα στη Βουλή, αλλά όχι σε πολιτικούς γάμους με ηγεσίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη
  • Το κοινό μέτωπο που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση των κ.κ. Κασσελάκη- Ανδρουλάκη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο πείραμα «τύπου Χ. Δούκα»;

Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, είναι υγιές για την πατρίδα μας το πολιτικό μας σύστημα να έχει επικοινωνία. Θα έλεγα ότι είναι και χρέος των πολιτικών να εγγυώνται τη σταθερότητα στην πατρίδα.
Έχουμε πει πολλές φορές, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ανοικτό σε θεσμικές πρωτοβουλίες μέσα στη Βουλή. Εκεί είναι το πεδίο οποίας σύγκλισης.
Αυτό δημιούργησε και ο Χαρης Δουκας. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ζαχαριάδης, έκανε μία προσωπική επιλογή, που τον τιμά κατά τη γνώμη μου. Είναι, όμως, μία επιλογή, η οποία δεν υπαγορεύτηκε από κανέναν κομματικό μηχανισμό. Πειραματισμοί τακτικής, με κομπιουτεράκια και ποσοστά δεν χωρούν στη δική μας νοοτροπία. Εμείς προχωρούμε με βάση τις δικές μας αξίες, απευθυνόμενοι στην κοινωνία και για αυτόν τον λόγο, δεν κάνουμε καμία συζήτηση μέσω προξενητών, σε κλειστά δωμάτια, που να αφορά λίγους και εκλεκτούς.
Το κοινό μέτωπο στο οποίο αναφέρεστε έχει να κάνει με μία σύγκλιση λογικής: Τόσο στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών, πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Είναι κάτι που το απαιτεί η κοινωνία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει φανεί διατεθειμένη να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.
Από εκεί και πέρα, οι πολιτικοί γάμοι με ηγεσίες είναι κάτι που μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επαφή μας με τους πολίτες. Μια νέα, ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

  • Φαίνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που οι πολιτικές τους ρίζες ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν όρια σε αυτές τις επιστροφές;  

Όπως ανέφερα ήδη, εμείς είμαστε εδώ για να συνομιλήσουμε με τους πολίτες και όχι με ηγεσίες κομμάτων, με τις οποίες ούτως ή άλλως έχουμε διαφορές. Με καθαρό λόγο, με γωνίες αλλά και με συναινέσεις εκεί που χρειάζεται. Γιατί αυτό έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία.
Και πάλι, επαναλαμβάνω, δεν θα μπούμε σε διαδικασία υπολογισμών ή κατάρτισης λιστών με ανώτατο όριο. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε, ως στόχος η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά, έγινε μία επιλογή, να προχωρήσουμε με σίγουρα βήματα, χωρίς μεγαλοστομίες και με πυξίδα τις αξίες μας.
Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είχε και θα έχει αξιακά χαρακτηριστικά.
Όσο για τις επιστροφές στελεχών, να σας θυμίσω, ότι υπήρξαν στελέχη που με μόνο κριτήριο το αν έχουν περάσει την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη μία-δυο φορές, πήραν μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ με μόνο στόχο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Και να σας θυμίσω, ότι υπήρξαν στελέχη που Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κατηγορούσαν τον κύριο Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών και την Παρασκευή ορκίζονταν υπουργοί στην κυβέρνησή του. Το ίδιο συνέβη και με τη Νέα Δημοκρατία. Στην τακτική και και την πολιτική αυτού του είδους βρισκόμαστε εντελώς απέναντι.

  • Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην καρπώνεται δημοσκοπικά τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα «κλείνει τη ψαλίδα» με το ΣΥΡΙΖΑ. Τι είναι αυτό το στοιχείο που χρειάζεται για να ξαναβρεί το Κίνημα τη παλιά του «φλόγα»;  

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια καταγράφει μία σταθερά ανοδική πορεία. Και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν θα σταθώ όμως, και πάλι, στα ποσοστά και τους αριθμούς.
Θα σταθώ στο γεγονός ότι με την προσπάθεια που κάνουμε από την πλευρά μας, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μία σοβαρή πρόταση πολιτικής απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς αυτή την πρόταση θέλουμε να την κάνουμε πλειοψηφική και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.
Τιμούμε το παρελθόν, αγωνιζόμαστε στο παρόν και πορευόμαστε με βάση τις διαχρονικές μας αξίες, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

  • Ποια είναι τα πολιτικά σας συμπεράσματα από την εκδήλωση τιμής στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη;  

Ο Κώστας Σημίτης τα είπε όλα μόνος του. Με το διαχρονικό του έργο, τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ακόμα και με τις λέξεις που χρησιμοποίησε στην ομιλία του.
Η εκδήλωση προς τιμήν του ήταν μία ευκαιρία να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε έναν πραγματικό εκσυγχρονιστικό μοχλό για τη χώρα μας: μεγάλα έργα υποδομών, σύγκλιση με την Ευρώπη, δημιουργία Ανεξάρτητων Αρχών, Ελλάδα υψηλών προσδοκιών και ταχυτήτων.

 

Political, 11 Νοεμβρίου 2023

Εγγραφήκατε στο Newsletter!

Υπήρξε κάποιο ζήτημα...

Παύλος Χρηστίδης will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.