«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”, τονίζοντας – παράλληλα – ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος πιο λειτουργικός.
«Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη τώρα ή το 2019; Πότε ήταν καλύτερη κατά την άποψή σας; Το 2019, λοιπόν, που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία μείωση του ΦΠΑ στο 22% και στο 11%, ήταν λαϊκιστές; Ήταν ψεύτες; Υπήρχαν λεφτά; Εάν, λοιπόν, η κατάσταση ήταν χειρότερη το 2019, τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν ακόμα μεγαλύτερος λαϊκιστής και ψεύτης που τα υποσχέθηκε», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Πάμε σε ένα ερώτημα άλλο. Λέει η ΝΔ ότι θα μειώσει κάποιους φόρους. Τα λεφτά αυτά που τα βρίσκει; Αφού, λοιπόν, πηγαίνει καλύτερα η οικονομία, λέμε κι εμείς για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε την ανάγκη ενός διαλόγου προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα σελίδα στη χώρα, όπως αυτή προέκυψε μετά και τη χτεσινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους.
«Ο τρόπος με τον οποίο έχει πορευθεί μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει. Εμείς θα κάνουμε κάτι που θα είναι πιο λειτουργικό, το οποίο αντιγράφει καλές πρακτικές που συμβαίνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, που στηρίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις όσων το έχουν ανάγκη. Γιατί αυτή η κυβέρνηση, η οποία λέει πολλά, έχει και πολλές εμμονές και αυτές οι εμμονές, ειδικά στα ζητήματα εργασιακά, αποτυπώθηκαν πολύ καλά στις αντιδράσεις χθες γύρω από τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τους κοινωνικούς εταίρους. Την ενόχλησε την κυβέρνηση το γεγονός ότι ανοίγει ο κοινωνικός διάλογος, όπως πρέπει, για το καλό και των εργαζομένων και των εργοδοτών. Είδα την κυρία Κεραμέως πολύ εκνευρισμένη χτες».
Κατέληξε παραθέτοντας τη χτεσινή στάση των Κοινωνικών Εταίρων, οι οποίοι «επιβεβαίωσαν ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπηρετεί πολύ καλύτερα το κοινό συμφέρον εργαζομένων και εργοδοτών. Είναι ελεύθερη διαπραγμάτευση. Το 2011 οι κοινωνικοί εταίροι είχαν φτάσει σε μισθό 750 ευρώ. Στις κυβερνήσεις πήρε 10 χρόνια για να πάει παραπάνω. Έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τον ελεύθερο διάλογο εργοδοτών – εργαζομένων, αυτό που συνέβαινε δηλαδή επί δεκαετίες»;