fbpx

Όσοι στήριξαν Τσίπρα και Καμμένο είναι δίπλα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για πολιτική. Όταν θα μιλήσουμε για πολιτική θα δούμε τι ακριβώς εκπροσωπεί ο καθένας», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει σε έναν δρόμο, «που είναι ο δρόμος της συνέπειας, της σοβαρότητας, με στιβαρές πολιτικές προτάσεις» και ότι «μόλις κατακάτσει η επικοινωνιακή σκόνη, θα αναμετρηθούμε πολιτικά».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσει τι κόμμα είναι». «Πολλοί από τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο είναι κοντά στον κ. Κασσελάκη. Ο ελληνικός λαός τους αποδοκίμασε, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο κ. Κασσελάκης «θα πρέπει να επιλέξει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στους Σοσιαλιστές ή στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», εν όψει και των Ευρωεκλογών.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, «διότι δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό πολιτικά, βλέπουμε κάτι διαφορετικό επικοινωνιακά».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Παύλου Χρηστίδη:

Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ:

Υπάρχει ένας σεβασμός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα, εμείς δεν μπήκαμε σε καμία συζήτηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το βασικό ζήτημα είναι ότι τώρα που θα πέσει σιγά-σιγά ο κουρνιαχτός και θα φανεί τι είναι ο καθένας, θα μπορούμε να επιστρέψουμε τη συζήτηση στην πραγματική πολιτική. Εκεί είναι που κρινόμαστε όλοι: στις προτάσεις και στις λύσεις. Διότι τις τελευταίες μέρες που έχει εκλεγεί η νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπουμε διαφορετικά στελέχη στην πρώτη γραμμή, από αυτά τα οποία βλέπαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και θα κριθεί από αυτά τα οποία λεει και κάνει μέσα και έξω από στη Βουλή.

Σχετικά με το εάν ο Στ. Κασσελάκης είναι εν δυνάμει απειλή για το ΠΑΣΟΚ:

Δεν νιώθουμε κάποια απειλή ακριβώς το αντίθετο, εμείς ξέρουμε ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο, ο οποίος είναι ο δρόμος της συνέπειας, της σοβαρότητας, με στιβαρές πολιτικές προτάσεις.

Σχετικά με την επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες:

Η φιλανθρωπία έρχεται να καλύψει τα κενά του κράτους. Το να πει ότι θα βρει κάποιον δωρητή να δώσει λεφτά για να σας πάρει air condition είναι φιλανθρωπία. […] Αυτό είναι μια στρεβλή αντίληψη της πολιτικής, η αντίληψη της πολιτικής είναι ότι το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει σε μια σχολική επιτροπή ενός συγκεκριμένου δήμου και θα έπρεπε να υπάρχει η χρηματοδότηση ώστε να μην ζεσταίνονται το καλοκαίρι και να μην κρυώνουν το χειμώνα οι μαθητές και οι δάσκαλοι. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι έρχονται να καλύψουν τα προβλήματα του κράτους αλλά δεν έχω ξανακούσει αρχηγό κόμματος να λεει αυτά τα πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ’ όλα πρέπει να λύσει τι κόμμα είναι. Διότι βλέπω πάρα πολλούς από τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν δίπλα στον κ. Καμμένο, δίπλα στον κ. Τσίπρα να είναι κοντά στον κ. Κασσελάκη. Το τι πολική θα ακολουθήσει από εδώ και μπρος είναι κάτι το οποίο περιμένουμε να δούμε. Εμείς δεν απειλούμαστε, διότι πολιτικά δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό, βλέπουμε επικοινωνιακά κάτι διαφορετικό. Αυτό θα δούμε πως θα εξελιχθεί μετά από 15 μέρες γιατί όσο ο κ. Κασσελάκης θα μιλάει θα βλέπουμε και τις πολιτικές του αντιλήψεις.

Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα, το οποίο μέχρι τις ευρωεκλογές θα είναι πεδίο ανάλυσης των δεδομένων και φυσικά θα κρίνει ο κόσμος. Θα δούμε και αν θα επιλέξει ο κ. Κασσελάκης Σοσιαλιστές ή Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Για τη θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζυγαριών:

Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι ξεκάθαρη, έχει υπογράψει υπέρ αυτής της αντίληψης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επομένως περιμένουμε την πρωτοβουλία του κ. Πατέλη να ολοκληρωθεί, γιατί διαβάζουμε ότι υπάρχει ανταρσία 50 βουλευτών. Αν ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά το θέλει, ας το φέρει στη Βουλή.

Για τις ευρωεκλογές:

Κάθε κάλπη η οποία στήνεται είναι ένα crash test για τα κόμματα. Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ πιο ψηλά από εκεί που ήταν στις εθνικές εκλογές που πέρασαν και αυτό γιατί η οικογένειά του, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι η μόνη λύση για μια Ευρώπη η οποία αντιμετωπίζει τα μεγάλα της προβλήματα και της ασφάλειας και των ανισοτήτων και της προοπτικής των νέων ανθρώπων και των γυναικών.

Εγγραφήκατε στο Newsletter!

Υπήρξε κάποιο ζήτημα...

Παύλος Χρηστίδης will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.