fbpx

ΠΑΣΟΚ ή Χάος

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη στην ΚΑΡΦΙΤΣΑ

1) Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του αναφέρει διαρκώς ότι κινείται θεσμικά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Το κάνετε για να μην ταυτίζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το κάνουμε γιατι ειναι το σωστο.
Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί θεσμικά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων είναι μια αξιακή επιλογή. Πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη και θεωρούμε πως κάθε θιγόμενος πρέπει να προσφύγει σε αυτήν, ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια.  Πορευτήκαμε θεσμικά και θα επιμείνουμε απέναντι στον καθεστωτισμό της κυβέρνησης. Δεν θα κάνουμε την χάρη στον κύριο Μητσοτάκη να επιλέξουμε την οδό της μικροπολιτικής, των παραπολιτικων, των επιλεγμένων διαρροών.
Θελουμε φως και αλήθεια και θα συγκρουστούμε μέχρι τέλους για να μάθουμε τι συνέβη, γιατί ειναι ζήτημα Δημοκρατίας.
2) Διάβασα να υποστηρίζετε ότι «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ». Πώς μπορεί να το κάνει; Ευελπιστείτε ότι στις προσεχείς κάλπες τα ποσοστά του κόμματος θα εκτοξευθούν;
50 σχεδόν χρόνια Μεταπολίτευσης ειναι πια σαφές πως το μοναδικό κομμα που συγκρούστηκε αταλαντευτα με τη συντήρηση ηταν μονο το ΠΑΣΟΚ. Καθε πολίτης μπορεί να αξιολογησει πότε η ζωή του ηταν καλύτερη. Καθε πολίτης μπορεί να αξιολογησει τι άφησαν πισω τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Χαος ειναι η απαντηση. Αβεβαιότητα, φοβικοτητα, κοινωνικες ήττες. Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι αυτό ακριβώς : ΠΑΣΟΚ η χαος.
Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να παρουσιάσουμε το όραμα μας για την χώρα, να μιλήσουμε για τις κοινωνικές ανισότητες που διαρκώς αυξάνονται και για την ανάγκη να δημιουργήσουμε συνθήκες επιστροφής των νεων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και θα είμαστε ξανα η πρώτη τους επιλογη.
3) Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση είναι το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών. Φτάσαμε κοντά στα Χριστούγεννα και οι πολίτες αναμένουν περισσότερη στήριξη από το κράτος. Τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;
Να πάρει απο όσους έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια εξαιτίας της κρίσης και να τα δώσει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Σε όλους εκείνους που μεσα του μήνα, χρεώνονται για να επιβιωσουν. Σε όλους εκείνους που εταξε προεκλογικά και ξεχασε μετεκλογικα.
Καθημερινά, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή ακρίβεια που βιώνουμε. Βλέπουν από την μία τους λογαριασμούς να αυξάνονται, από την άλλη την κυβέρνηση να παραμένει με τα χέρια σταυρωμένα. Τα καλάθια του νοικοκυριού και τα υπόλοιπα επικοινωνιακά show δεν θα λύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ, καθόλη την διάρκεια της κρίσης, έχει προτείνει μια σειρά πολιτικών που θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις δυσκολίες των πολιτών. Η κυβέρνηση, όμως, έχει διαλέξει να κλείσει τα αυτιά της και να τα ανοίγει μόνο όταν της υπαγορεύουν τα συμφέροντα.
4) Κλείνοντας, θέλω να μας πείτε για την επίσκεψή σας στη Δεσκάτη. Ποιος το κλίμα στα Γρεβενά; Προσφάτως κάτοικοι των περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συναντήθηκαν με τα κόμματα κάνοντας έκκληση για βοήθεια.
Η ελληνική περιφέρεια εκπέμπει sos. Γερνάει, χανει πληθυσμό, ευκαιριες και οικονομικές δυνατότητες. Η Δεσκάτη με τους φιλόξενους ανθρώπους και το πανεμορφο τοπίο δε μπορεί να κρατησει τους ανθρώπους της, γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν να συντηρούν την περιουσία τους, οι νέοι δε μπορουν να βρουν δουλειές που να ταιριάζουν με τις σπουδες τους. Το κέντρο υγείας διαθέτει 1 ασθενοφόρο για ολη την περιοχή,ενώ το κόστος ενέργειας ειναι μεγαλύτερο απο το κόστος στέγασης. Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για αυτές τις περιοχές, ωστε να ενισχύσουμε την περιφέρεια και ειδικα Δήμους σαν αυτους της Δεσκάτης, που παλεύουν με έναν μηχανικό να κάνουν σχέδια για δεκαδες εθνικα και ευρωπαϊκά προγράμματα.