fbpx

Παύλος Χρηστίδης: Η υποψηφιότητά μου βάζει την αποφασιστική νέα γενιά στο προσκήνιο

Ποια είναι η πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννήματα και πως μπορεί να αξιοποιηθεί για την επόμενη μέρα του Κινήματος;

Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της, την βαθιά αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Πάντοτε φρόντιζε όλους τους υπόλοιπους και στο τέλος ασχολούνταν με τον εαυτό της. Αυτή ήταν μια πολιτική στάση που είχε η ίδια, έτσι λειτουργούσε.

Ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής και αυτή είναι η διαρκής πολιτική της παρακαταθήκη. Η πίστη στο «εμείς» και όχι στο εγώ, στη μεγάλη εικόνα και όχι στην ίντριγκα. Ήταν ο τρόπος που μας έμαθε να κοιτάμε τα πράγματα. Κατάφερε, σε έναν χώρο στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει προοπτική, να την ξαναστήσει μαζί με δύναμη και ενότητα, ανανέωση και δυναμική.

Για μένα, είναι ο άνθρωπος, που με το χαμόγελο αλλά και το τσαγανό της μου άλλαξε τη ζωή. Τώρα, είναι στόχος ζωής να ακολουθήσω πιστά αυτή την παρακαταθήκη με επίκεντρο την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξης.

Θεωρείτε ότι στο “πολιτικό πόκερ” για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν “σημαδεμένα χαρτιά” και “ανίερες συμμαχίες;”

Στο πόκερ η μπλόφα θριαμβεύει και κυριαρχεί, στην πολιτική πρέπει να κυριαρχεί η πρόταση, η καθαρή θέση και η λύση που προτείνεται. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας: για κοινωνική δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία, για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια, για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση. Το Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας.

Πως σχολιάζετε την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για “φαβορί” και outsider” ;

Τα καλύτερα αουτσάιντερ μετατράπηκαν στα πιο δυνατά φαβορί στην πολιτική ιστορία διαχρονικά.

Πως “βλέπετε” την αντιπαράθεση γύρω από το περιεχόμενο της “προοδευτικής διακυβέρνησης”;

Η παράταξή μας είναι και προοδευτική και δημοκρατική και για μένα «προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, μπορεί να γίνει με εμάς πρωταγωνιστές, με κανέναν άλλο. Εμάς δεν μας αφορά να γίνουμε πατερίτσα κανενός, η αυτόνομη πορεία του Κινήματός μας έχει προσδιοριστεί από το συνέδριο του 2019. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Κινήματος θα μπορούσε να αλλάξει τις πολιτικές συνθήκες της χώρας και αυτό είναι το διακυβεύμα.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ και πως απαντάτε σε αυτούς που σας “βλέπουν” πολύ νέο για να κερδίσετε ένα τόσο μεγάλο πολιτικό στοίχημα;

Πήρα μια απόφαση η οποία βάζει την αποφασιστική, νέα γενιά, στο προσκήνιο, μακριά από ίντριγκες και μηχανορραφίες, στερεότυπα και διαγενεακούς διαχωρισμούς και κανιβαλισμούς. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα που νιώθουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση ως μια συνέχεια της πολιτικής η οποία υπήρξε και ως μια νέα αρχή που θα είναι κοινωνική, ηθική, αξιακή και θα μπορεί να διασφαλίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης.

Υπάρχουν δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν μας ψηφίζουν στο Κίνημα γιατί θεωρούν ότι όλο αυτό δεν τους αφορά. Πρέπει, λοιπόν, να απευθυνθούμε κυρίως στη νέα γενιά, στις νέες γυναίκες, στους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν με πολύ μικρά ποσά ή είναι στην ανεργία και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μέσα από την πολιτική μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό υπηρετεί η δική μου παρουσία στα πράγματα.