fbpx

Παύλος Χρηστίδης: Ποιος φταίει για το χάος; Θα ακούσουμε ένα όνομα;

Συνέντευξη Παυλου Χρηστίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κόντρα, με τον Γιώργο Μελιγκώνη.

Παρακολουθούμε την οριστική κατάρρευση του επιτελικού Κράτους.

Για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγους μήνες, μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, έρχεται η “ελπίδα” να δείξει ότι η ΝΔ ασχολείται μόνο με την επικοινωνία. Είναι γνωστό, πάνω από μία εβδομάδα τώρα, ότι Δευτέρα και Τρίτη θα είχαμε μία πολύ άσχημη κακοκαιρία και ήταν κάτι το οποίο είχαμε ακούσει όλοι οι Έλληνες επανειλημμένως από τα ΜΜΕ.

Επομένως ήταν αυτονόητο ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε λάβει μέτρα και ήταν αυτονόητο επίσης ότι έπρεπε να έχουν λάβει μέτρα και οι υπόλοιπες αρχές. Είδαμε την πλήρη κατάρρευση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βγαίνει σήμερα το πρωί και να λέει ότι πέσαμε έξω γιατί δεν ξέραμε διότι δεν είχαμε εικόνα
από τους μετεωρολόγους. Κάτι απολύτως ψευδές και παράλογο.

Ποιος φταίει; Θα ακούσουμε ένα όνομα; Ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι 10 km από την πλατεία Συντάγματος, από την Ελληνική Βουλή, έχουν αποκλειστεί άνθρωποι στην Αττική οδό, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, στη Μαραθώνος;

Και ποιος είναι αυτός ο οποίος καθυστέρησε να πάρει απόφαση και έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να περιμένουν 10,12 ώρες στα αυτοκίνητά τους μέχρι να πάει κάποιος να τους βγάλει από εκεί;

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει κανένας να παραιτηθεί από αυτή την κυβέρνηση. Έχει χαθεί το φιλότιμο και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μας κάνει εντύπωση. Το ζήσαμε και παλαιότερα όταν ήρθαν πολύ δύσκολες στιγμές για αυτή την κυβέρνηση.

Γιατί καταχώνιασαν το πόρισμα της επιτροπής Κοντιάδη;

Από τη μια ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών, από την άλλη ο κύριος Μητσοτάκης τηλεφωνικά αποδίδει ευθύνη στην Αττική Οδό. Πριν από ενάμιση χρόνο ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε δημιουργήσει μία επιτροπή, ακριβώς για τις αρμοδιότητες Κράτους-Αυτοδιοίκησης. Ο κύριος Κοντιαδης, ως επικεφαλής, έδωσε ένα πόρισμα, μετά από πολύμηνη μελέτη. Δυο χρόνια μετά, βρίσκεται στο συρτάρι κάποιου υπουργού, καταχωνιασμένο.

Η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων δομών και υποδομών δεν λειτουργεί.

Θυμαμαι τη Φώφη Γεννηματά να επαναλαμβάνει τι σημασία του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση του κορονοιου. Και αυτό, Σήμερα, είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζει κάθε Έλληνας Πολίτης ότι και αν ψήφισε το 2019. Επομένως σε αυτή την κατεύθυνση, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιδιώτης από μόνος του η περίφημη αυτορρύθμιση της αγοράς, από μόνη της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα. Η παρέμβαση του Κράτους σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης είναι απολύτως απαραίτητη. Οι εμμονές της Νέας Δημοκρατίας στις ιδιωτικοποιήσεις δεν φέρνει κανένα απολύτως αποτέλεσμα για τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε πολύ μεγαλύτερα κόστη, πολύ χαμηλότερες υπηρεσίες και πολύ μεγάλα ρίσκα.

Εγγραφήκατε στο Newsletter!

Υπήρξε κάποιο ζήτημα...

Παύλος Χρηστίδης will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.